HTML

Távoktatás

Friss topikok

Címkék

Tanulásmódszertani segédlet a Távoktatás, e-learning kurzushoz

2012.05.07. 12:00 pasztorzsoka

 Csoportunk a kezdeti lépésekhez vezető jótanácsok kidolgozását választotta, vagyis a "hogyan kezdjek hozzá" címűt.

Azt gondolom, hogy ez a téma azért bír rendkívül fontos jelentőséggel, mert a kezdet, az oktatási folyamathoz való hozzáállás szempontjából hatással van a teljes kurzus menetére, és hatékonyságára. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a legelején a legkönnyebb lemaradni, viszont onnan a legnehezebb visszacsatlakozni is a tanmenet folyamatához.

Ennek elkerülése, illetve a kurzus sikeres teljesítése érdekében, összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a kezdeti lépések megtételéhez. Különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy alapos előkészítés és felkészülés mellett megkönnyíti a tanuló a saját dolgát, és növeli a tanulmányok hatékonyságát. Nem elhanyagolható szempont a stresszfaktor, ami szintén elkerülhető a megfelelő kezdeti lépések elvégzésével.

Hangsúlyt fektetünk a szükséges eszközök és programok összegyűjtésére, azok beszerzésére, letöltésére, az esetlegesen szükséges regisztrációkra. Emellett kiemeltük, hogy nem elég a kötelező eszközök beszerzése, használatukkal meg kell időben ismerkedni ahhoz, hogy a feladatot már gond nélkül el tudjuk végezni az első héttől fogva.

Fontos része a tanácsoknak, a kérdezére, segítségkérésre való figyelemfelhívás. Akár a használandó eszközökkel kapcsolatban, akár a tanmenettel, teljesítendő feladatokkal kapcsolatos félreértéseket lehet elkerülni, ha az ember tudja, kihez forduljon, és nem fél megtenni. 

Zárásképp talán a legfontosabb tanácsunk, hogy a tanuló ne ijedjen meg az előtte álló kihívástól, az esetlegesen ismeretlen  eszközök használatától, ne stresszelje rá magát a feladatokra. A felesleges kezdeti ijedtség csak akadálya a munkának, és a megfelelő előkészületek mellett nincs rá ok.

 

https://docs.google.com/presentation/pub?id=1hU9fkN_37Rml69_5SHI6_cIdpreAVa_TmtQlzChp2xI&start=false&loop=false&delayms=3000

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualistavoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr674493744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása